Puur 5

Acne

Wat is acne?

Heb jij last van acne? Heel vervelend! Heb je al van alles geprobeerd en veel geld uitgegeven zonder blijvend resultaat? Heel frustrerend! Laat ons je helpen je acne weer onder controle te krijgen. Je kunt er écht iets aan doen. Op een andere, gedeclineerde en holistische manier dan je waarschijnlijk gewend bent, maar dit keer wél met resultaat!

Onze holistische aanpak

Geen symptoombestrijding, want we gaan vooral op zoek naar de oorzaken en triggers van binnenuit. Alleen als je die aanpakt in combinatie met de juiste producten en salon ondersteunende acne behandelingen, komt ook jouw huid terug in evenwicht. Anders dan anders dus, maar met prachtige resultaten! In de meeste gevallen kun je onze acne behandelingen zelfs vergoed krijgen door je zorgverzekeraar.

Acne maakt je onzeker

Acne kan een behoorlijke impact hebben op hoe jij je voelt. Vaak wordt je onzeker, je schaamt je, je vind jezelf lelijk, je weet je geen raad meer wat wel en niet te gebruiken, je wil niet meer de deur uit zonder make-up. Dit vinden wij erg vervelend, maar gelukkig is er hoop en gaan wij hier samen alles aan doen om dit te kunnen verhelpen. Wij onderscheiden ons bij Puur 5 huidinstituut door onze eigen ervaring met acne. Wij weten bij Puur 5 hoe het is om acne te hebben en ook wij hebben deze vervelende tijd ervaren. Onze drive is daarom nog meer naar voren gekomen omdat we jou écht willen helpen, zodat jij je weer lekker in je vel voelt. We hebben veel onderzoek gedaan in wat nou echt werkt. Door onze eigen ervaringen en onderzoeken zijn wij ervan overtuigd dat wij klanten met acne echt naar een hoger niveau kunnen tillen. Wij brengen je weer helemaal in balas zowel van binnen als van buiten.  Wacht niet nóg langer en plan meteen je afspraak in. Wij helpen je graag.

Bijna overal op je lichaam bevinden zich talgklieren in je huid. Deze talgklieren produceren talg, waardoor je huid soepel blijft. Wat is acne? Bij acne maken je talgklieren te veel talg aan. Door meerdere oorzaken raken de openingen van je haarzakjes, waar het talg in uitkomt, verstopt. Ze zitten dan vol met talg, vetzuren, huidschilfers en bacteriën. Deze verstoppingen veroorzaken ontstekingen in je omliggende huid. Hierdoor ontstaat acne in de vorm van:

 • Mee-eters en whiteheads (comedonen)
  Mee-eters zijn grote, open poriën die talg bevatten dat is geoxideerd door de lucht. Samen met dode huidcellen, vuil en talg zien ze eruit als kleine, zwarte puntjes. Whiteheads zijn verstopte poriën die gesloten zijn aan je huidoppervlak. Ze zijn wit tot lichtgeel van kleur. Als je ze niet op de juiste manier verwijderd, kunnen ze zich ontwikkelen tot een puistje.
 • Rode bultjes (papels)
  Papels zijn rode, pijnlijke, puistjes onder je huidoppervlakte die geen pus bevatten.
 • Puistjes (pustels)
  Pustels zijn rode, ontstoken puistjes die pus bevatten en die bekend staan als het ‘traditionele acne-puistje’. Je huid eromheen is vaak rood en gezwollen. Na het uitbreken veroorzaken ze vaak rode of donkere littekens als je er niet goed mee omgaat.
 • Onderhuidse (pijnlijke) ontstekingen (cysten)
  Cysten, of onderhuidse puistjes, zijn harde, pijnlijke ontstekingen die zich diep in je huid ontwikkelen en zich onderhuids hebben uitgebreid. Meestal genezen ze vanzelf na een aantal weken, maar dit is niet in alle gevallen zo.

Er zijn veel verschillende soorten acne. De meest voorkomende vorm is “acne vulgaris”. Acne wisselt per persoon in hevigheid. Sommige mensen hebben slechts een aantal puistjes in het gezicht, bij anderen is het een uitgebreide huidaandoening. Daarbij kunnen puistjes en ontstekingen niet alleen het gezicht, maar ook je rug, schouders, hals en nek bedekken. Wij kunnen je helpen bij alle vormen van acne.

Wat te doen tegen acne? Acne gaat niet van de ene op de andere dag weg en vraagt veel geduld en discipline.  Of je nu beginnende acne of ernstige acne hebt, alle vormen vragen langdurige aandacht en zelfdiscipline. Wat helpt tegen acne? Eén middel tegen acne dat voor iedereen werkt, is nog niet gevonden. Acne genezen is echt maatwerk. En dat is nou precies wat wij doen. Roaccutane is een middel tegen acne, maar werkt dit voor iedereen? NEE! Als jij last hebt van teveel talg productie kan roaccutane werken, maar wanneer het ontstaat vanuit onderliggende problemen in jouw lichaam dan komt het na deze kuur gewoon weer terug opzetten. Daarom zijn wij er om opzoek te gaan naar jouw oorzaak. Door hier bewust mee om te gaan in combinatie met de juiste producten en salon ondersteunende behandelingen, kun je de regie over je huid weer terugkrijgen. Acne is niet langer meer de baas over jou, maar jij wordt de baas over jouw acne. Dat wil jij toch ook?

Acne therapie bestaat bij ons uit een disciplinair behandeltraject. We beginnen ieder traject met een intake en huidscan om je huid zo goed mogelijk in kaart te brengen. Op basis daarvan stellen we een persoonlijk behandelplan op en geven we je advies over welke producten het beste bij jouw huid passen om ook thuis je huid dagelijks goed te kunnen verzorgen. Dit is onze scan en treatment.

Wat ons onderscheidt van andere salons is, dat we ons bij het oplossen van jouw acne vooral richten op de oorzaken en triggers van binnenuit. Wij werken samen met een othomuliculaire/hormooncoach die samen met jouw een EMB bloedtest zal afnemen. Zo kom je erachter wat voor jouw de triggers en oorzaken zijn van jouw acne. Denk aan bijvoorbeeld een hormonale disbalans, stress, verkeerd productgebruik, leefstijl en vooral voeding. Vaak eet je teveel producten die ontstekingsbevorderend zijn. Ook zien we regelmatig dat er voedingsintoleranties aan ten grondslag liggen of disbalansen in jouw hormoon-, vitaminen- en mineralenspiegels. De snelste manier om hierachter te komen is via het afnemen van een EMB Bloedtest. De uitslagen van de bloedtest geven concrete handvatten om hier thuis zelf mee aan de slag te gaan.

Een doorverwijzing voor een EMB bloedtest zal in overleg al aan het begin van jouw acne traject bij ons in kaart gebracht worden. In ons huidinstituut werken we met medisch ondersteunende behandelingen. Welke behandelingen jij nodig hebt, bespreken we tijdens de eerste afspraak en als dat nodig is, kunnen we dat bijsturen gedurende jouw acne traject.  Tijdens iedere behandeling is het in ieder geval belangrijk om je huid goed uit te reinigen. Hierbij worden je mee-eters verwijderd met behulp van een dun, klein naaldje. Het doel van de dieptereiniging is om ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen.

Daarnaast werken we vaak met de DMK enzyme therapie. Bij deze therapie ligt de focus op het verbeteren van de gezondheid van jouw huidfunctie en je huidcellen. De enzymen die gebruikt worden tijdens deze behandelingen en de aminozuren in de thuisproducten, werken tot diep in de celkern, waardoor de cellen in je huid optimaal gaan functioneren. Je huid herstelt zich steeds meer van binnenuit en wordt weer gezond! Lees hier meer over op onze pagina over dmk enzyme therapie.

Pas wanneer jouw huid weer in evenwicht is, pakken we de restverschijnselen van jouw acne aan. Het heeft geen zin om jouw littekentjes en pigmentvlekjes eerder aan te pakken als er hoogstwaarschijnlijk nog nieuwe bij zullen komen. Dat is dweilen met de kraan open en kost je onnodig veel geld. We pakken dat liever efficiënt en in één keer goed aan. We hebben verschillende mogelijkheden om je restverschijnselen aan te pakken met bijvoorbeeld microneedling met de skinpen. Tijdens je gehele behandeltraject maken we tussentijds foto’s en huidscans om de voortgang goed in de gaten te houden. Zijn jouw producten bijna op? Samen bekijken we dan hoe jouw huid ervoor staat en waar we in moeten bijsturen.

Teamwork is heel belangrijk bij acne. Het resultaat is erg afhankelijk van jouw inzet en discipline. We verwachten van jou dat je thuis dagelijks de door ons voorgeschreven huidverzorgingsproducten gebruikt in je huidverzorgingsroutine. Onze producten zijn speciaal voor jouw huid samengesteld en belangrijk om het evenwicht in je huid te herstellen. Daarnaast verwachten we dat je de voeding- en leefstijladviezen die door de orthomoleculaire/ hormooncoach zo goed mogelijk opvolgt en de voorgeschreven suppletie inneemt als dat nodig is.

Puur 5 heeft een ANBOS acne specialisatie en bijbehorende AGB-code. Dit betekent dat je in de meeste gevallen acne behandelingen vergoed kunt krijgen door je zorgverzekeraar. Voorwaarde is wel dat je aanvullend verzekerd bent. Informeer bij jouw zorgverzekeraar of acnetherapie ook in jouw pakket zit en wij sturen jou de factuur die je vervolgens kunt indiene bij jouw zorgverzeraar.

 

 • Als je bij je eerste afspraak een huidscan krijgt, vragen wij jou om rekening te houden met het volgende:
 • Reinig voordat je komt!
 • Draag die dag geen dagcrème, geen SPF, geen foundation en geen make-up.
 • De dag voor je afspraak kun je jouw skincare routine gewoon uitvoeren zoals je gewend bent.
 • Als je je acne wilt camoufleren, gebruik dan altijd een medische foundation. Wij hebben een medische foundation van image skin care die we verkopen in onze webshop en in de salon. We hebben de medische foundations in verschillende kleuren. Er is altijd wel een kleur die perfect bij jouw huid past. Shop de foundation hier.

Nieuwsgierig geworden?

Ben jij ook benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Plan dan gerust een eerste afspraak in. Kies in dat geval voor de optie scan & treatment. Heb je nog vragen en wil je liever vooraf wat meer advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.