Acné

WAT IS ACNE EN HOE ONTSTAAT HET?
Acné is een vervelende, maar veel voorkomende huidaandoening. Acné komt het meest voor in het gelaat, schouders of rug. Deze huidaandoening wordt veroorzaakt door overmatige productie van talg door de talgklier van het haarzakje. Als er een overmatige productie van talg ontstaat, hopen de dode huidcellen zich op. Hierdoor raken de haarzakjes verstopt en ontstaat er een mee-eter, ontsteking of roodheid. Acné kan op jonge, maar ook op oudere leeftijd ontstaan. Gelukkig zijn hier heel veel mooie behandelingen voor in de praktijk. Iedere huid is uniek, en daarom hebben wij niet een standaard acné-plan. Jouw plan wordt persoonlijk opgesteld in het behandelplan.
Acné kan ook veroorzaakt worden door een stukje voeding. Denk aan zuivelproducten, soja producten, teveel suikers, koolhydraten, chocolade enz. Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar uit veel studies blijkt wel degelijk een relatie tussen acné en voeding. Beperk daarom deze voedingsmiddelen en vervang zuivel en soja voor cocos of amandel producten . Door zuivel verhoogt het insuline in je lichaam wat zorgt voor meer aanmaak van groeihormen en stimuleert de talgproductie. Dit wil je met acné dus absoluut niet. Beperk suikers en koolhydraten en vervang deze voor volkoren producten zoals volkoren brood, pasta prijst enz. Ook een teveel aan fruit kan acné bevorderen. Het lichaam neemt fruitsuikers net zo op als gewone suikers. Natuurlijk liever fruit dan snoep, koekjes of gebak, maar teveel aan fruit eten is een afrader. Acné staat ook echt in verband met met je darmen. Is je darm flora niet zoals het hoort kan het acné veroorzaken. Heb je last van je darmen? Kun je slecht naar het toilet? Of heb je een gluten intolerantie opgebouwd? Denk dan eens aan gluten vrij eten. Gluten hebben geen direct effect op acné, maar wanneer je darmen dus niet optimaal werken wel. En drink veel water.

Vaak worden de acnebehandelingen vergoed vanuit uw zorgverzekeraar. Vraag voor deze mogelijkheden naar uw zorgverzekering.

Te behandelen met:

  • Image Skincare peelings
  • Acné therapy