Puur 5

Acne

Wat is acne?

Acne is een vervelende, maar veel voorkomende huidaandoening. Acne komt het meest voor in het gelaat, schouders of rug. Deze huidaandoening wordt veroorzaakt door overmatige productie van talg door de talgklier van het haarzakje. Als er een overmatige productie van talg ontstaat, hopen de dode huidcellen zich op. Hierdoor raken de haarzakjes verstopt en ontstaat er een mee-eter, ontsteking of roodheid. Acne kan op jonge, maar ook op oudere leeftijd ontstaan. Gelukkig zijn hier heel veel mooie behandelingen voor in de praktijk. Iedere huid is uniek, en daarom hebben wij niet een standaard acne-plan. Jouw plan wordt persoonlijk opgesteld in het behandelplan

Veroorzaking

Acne kan ook veroorzaakt worden door een stukje voeding. Denk aan zuivelproducten, soja producten, teveel suikers, koolhydraten, chocolade, enz. Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar uit veel studies blijkt wel degelijk een relatie tussen acne en voeding. Beperk daarom deze voedingsmiddelen en vervang zuivel en soja voor kokos of amandel producten. Door zuivel verhoogt het insuline gehalte in lichaam wat zorgt voor meer aanmaak van groeihormonen en stimuleert de talgproductie. Dit wil je met acne dus absoluut niet. Beperk suikers en koolhydraten en vervang deze door volkoren producten zoals volkoren brood, pasta, rijst, enz. Ook een teveel aan fruit kan acne bevorderen. Het lichaam neemt fruitsuikers net zo op als gewone suikers. Natuurlijk liever fruit dan snoep, koekjes of gebak, maar teveel aan fruit eten is een afrader. Acne staat ook echt in verband met je darmen. Is je darm flora niet zoals het hoort, kan het acne veroorzaken. Heb je last van je darmen? Kun je slecht naar het toilet? Of heb je een gluten intolerantie opgebouwd? Denk dan eens aan gluten vrij eten. Gluten hebben geen direct effect op acne, maar wanneer je darmen dus niet optimaal werken wel. En het allerbelangrijkste; drink veel water. 

  • Image Skincare peelings
  • Acné therapy

*Vaak worden de acnebehandelingen vergoed vanuit uw zorgverzekeraar. Vraag voor deze mogelijkheden naar uw zorgverzekering.