PMU en tatoeageverwijdering

Maak kennis met onze PMU en tatoeageverwijdering behandeling
Ben je je oude tatoeage beu? Ben je gewoon klaar met die tattoo die je ooit zo leuk vond? Of heb je PMU waar je spijt van hebt of niet meer mooi uitziet? Dan is tattooverwijdering met laser misschien wel de oplossing voor jou. Maar voordat je in de laserstoel springt, is het belangrijk om te weten wat er allemaal bij komt kijken. Laten we een kijkje nemen in de wereld van tatoeageverwijdering met laser. Op deze pagina vind je alle informatie over de behandeling.
Meer over laserverwijdering
Laserverwijdering is de meest gekozen manier voor het verwijderen van tatoeages. Het is een veilige en zeer effectieve manier om het inkt af te breken en door het lichaam te laten afvoeren. Hoe lang het lichaam erover doet om de inktdeeltjes van 1 behandeling af te voeren kan verschillen per persoon. Gemiddeld neemt dit proces 8 weken in beslag. Het resultaat van 1 behandeling kan dus ook echt pas minimaal na 8 weken worden afgelezen.
Bij het laseren van pmu wenkbrauwen krijg je 20% korting op een nieuwe behandeling powderbrows.
- PMU
- Tatoeages
- Pigmentvlekken
- Melasma
Tattoo verwijderende lasers zijn anders dan gewone lasers. Ze maken gebruik van een foto-akoestische reactie in plaats van een thermische reactie. Dit betekent dat ze niet verhitten, maar in plaats daarvan een schokgolf creëren die het pigment in de tatoeage in kleine stukjes breekt. De ultrakorte pulsen van de laserenergie (picoseconden) zorgen voor een snelle en effectieve versnippering van het pigment zonder verbranding van de huid.
Het voordeel van deze foto-akoestische benadering is dat er minimale schade aan de huid ontstaat. Hierdoor is het herstelproces eenvoudig en zonder littekenvorming. De tatoeage vervaagt geleidelijk na elke behandeling, totdat deze uiteindelijk volledig is verwijderd.
Van te voren is het van belang dat de huid niet zongebruind is en dat je minimaal vier weken voorafgaand aan de behandeling een zonbescherming gebruikt met SPF 30 of hoger. Breng de zonnebescherming iedere 2 uur opnieuw aan wanneer je naar buiten gaat.
De behandeling met de Picolaser voelt als kleine elastiekjes of warme prikjes. Na de behandeling voelt de huid warm aan alsof je te lang in de zon gezeten hebt. Dit blijft enkele uren aan en neemt geleidelijk af. Het is mogelijk om de huid te koelen met bijvoorbeeld een coldpack. Daarnaast kan de huid er een beetje gehavend uitzien. Het vertoont roodheid, zwelling en mogelijk bloedplekjes.
- Na de behandeling mag de huid de eerste 48 uur niet in aanraking komen met water, wordt intensief sporten, saunabezoek etc. afgeraden.
- Krab niet aan eventueel ontstane korstjes, om infecties en littekenvorming te voorkomen.
- De eerste twee weken mag het te behandelen gebied niet in aanraking komen met de zon, daarna moet het goed beschermd worden tegen uv-straling. Hierbij is het van belang dat elke twee uur zonbescherming wordt aangebracht.
Het proces van een tatoeage verwijderen is voor iedereen anders, en ook het aantal behandelingen. Tijdens de intake kunnen wij een goede schatting maken van het aantal behandelingen die nodig zullen zijn voor iedere tatoeage, op basis van de ‘zichtbare factoren’. Elke tattoo is namelijk verschillend en op een andere manier gezet, waarbij niet alle factoren die invloed hebben op het aantal behandelingen met het blote oog te zien zijn. Sommige tatoeages verdwijnen na enkele behandelingen, waar andere meer behandelingen nodig hebben, dit heeft met verschillende factoren te maken:
- Zwarte inkt wordt het makkelijkste verwijderd, omdat zwart het licht het beste absorbeert. Kleurrijke tatoeages hebben meer behandelingen nodig.
- Hoe groter de tatoeage, hoe meer behandelingen je nodig hebt.
- Ook huidskleur speelt een rol. Doordat de donkere huid van zichzelf al veel pigment moet hier tijdens de behandeling rekening mee gehouden worden.
Het afvoeren gebeurt door middel van het lymfevatenstelsel. Het lymfevatenstelsel werkt relatief langzaam en dat zorgt ervoor dat er gemiddeld 8 weken tussen een behandeling in gehouden moet worden. Deze behandelinterval kan echter variëren per persoon vanwege het individuele afweersysteem.
Roodheid, zwelling, branderigheid, bloedplekjes, blaarvorming.