Puur 5

Powderbrows

Semi permanente Make Up

Powderbrow is een nieuwe semi permanente make-up techniek. Deze techniek wordt toegepast met een machinale nano-naald. Hierdoor krijg je een zacht en natuurlijk poedereffect. Zo bespaar je veel tijd in de ochtend! De powderbrow PMU techniek is geschikt voor alle huidtypes.

We ontvangen je in ons salon op het afgesproken tijdstip en dan mag je plaatsnemen in onze wachtruimte. De meeste dames ervaren de behandeling als niet pijnlijk maar voelbaar.

Dan loop je mee naar de behandelruimte en neem je plaats op een van onze behandelstoelen. De specialiste bespreekt samen met jou al je wensen en geeft advies, dan begint ze met de browmapping. Hierbij meet ze aan de hand van verschillende meetinstrumenten alles om zo de ideale wenkbrauwen te bekomen die bij jouw gezicht passen. Ze epileert de wenkbrauwen indien nodig en tekent de vorm en de kleur in potlood. Vervolgens geeft ze jou de spiegel aan zodat je vooraf de vorm van de powderbrows kan zien. Indien je nog opmerkingen hebt, worden deze aangepast tot de kleur en vorm naar wens is.

Indien je akkoord gaat, begint ze aan de powderbrows. De behandeling zelf duurt gemiddeld 2 uur. We proberen stipt te werken en meestal lukt dat, maar soms kan de behandeling meer tijd vragen dus hou rekening met je dagplanning dat we zouden kunnen uitlopen.

Voor persoonlijk advies in verband met de powderbrows mag je ons altijd contacteren via onze whatsapp service 0646211926 door een foto door te sturen van je wenkbrauwen.

Een eerste bijwerking is noodzakelijk. Zonder de bijwerking zullen de powderbrows maximaal drie maanden zichtbaar zijn. Na de eerste behandeling vervaagt tot 70 procent van de powderbrows, na het bijwerken vervaagt 30 procent waardoor je uiteindelijk natuurlijke powderbrows hebt.

Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van de eerste bijwerkingsafspraak binnen 5-8 weken na de eerste behandeling. Boek je bijwerkingsafspraak meteen na het boeken van de eerste behandeling zodat je zeker bent van een plekje tussen de 5-8 weken na de eerste behandeling. Eerder dan vijf weken bijwerken is niet mogelijk omdat de powderbrows dan nog niet genezen zullen zijn.

Als het niet lukt om voor de bijwerkingsafspraak binnen de 5-8 weken te komen, kun je een afspraak boeken voor de periode van 9-12 weken na de eerste behandeling maar dan betaal je een extra van 50 euro omdat de specialiste meer tijd dan gewoonlijk zal nodig hebben voor de behandeling.

De wenkbrauwen zullen er tot watercontact zeer donker uitzien. Na watercontact zullen ze beginnen te vervellen waardoor er ongelijkheden, vlekken, korsten en pigmentverlies zullen ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Het is geen reden voor ongerustheid.

Probeer er zo min mogelijk aan te zitten zodat het mooi kan genezen. Het perfecte eindresultaat van je powderbrows is 90 dagen na de bijwerking zichtbaar. Het pigment heeft namelijk tijd nodig om van de onderhuid terug naar de huidoppervlakte te komen.

Dag 1-4: zeer donker
Dag 5-10: barsten en plekken (geen kleur te zien onder de barsten en plekken)
Dag 11-27: géén zichtbare kleur of vorm
Dag 28-55: kleur en vorm begint terug te komen
Dag 56: kleur en vorm zichtbaar

Voor persoonlijk advies in verband met lippigmentatie mag u ons altijd contacteren via onze WhatsApp service 0646211926.

De houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon en kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt, snel of veel bloedt tijdens de behandeling, erg blond bent, een lichte kleur laat toepassen, ooit permanente make-up hebt gehad of de wenkbrauwen hebt laten laseren.

Zeer vette huid: tot 6 maanden
Vette tot normale huid: 6-14 maanden
Droge tot zeer droge huid: 15-24 maanden

De powderbrows kunnen niet toegepast worden bij zwangere dames, hepatitiespatiënten, diabetespatiënten, patiënten die hart- en vaatziekten hebben en personen die bloedverdunners innemen. Tussen het gebruik van Roaccutane en het toepassen van de powderbrows zouden er vier weken tussen moeten zitten.

Slik je medicatie zoals bijvoorbeeld antibiotica? Neem contact op met je arts of je de behandeling mag ondergaan.

 • Géén bloedverdunners innemen
 • Behandeling niet onder invloed van alcohol of drugs laten toepassen
 • Een week lang géén watercontact
 • Niet aan de korsten zitten
 • Niet sporten voor 3 dagen
 • Een week géén make-up of crème op de wenkbrauwen, rondom mag wel
 • Twee weken niet zonnen of zonnebanken, na twee weken steeds beschermen met SPF 50
 • Twee weken de wenkbrauwen niet verven
 • Twee weken geen fillers of botox laten toepassen
 • Twee weken geen gezichtsbehandelingen laten uitvoeren
 • Een week niet zwemmen en geen sauna

Als je reeds (semi) permanente make-up hebt, dien je eerst een foto van je wenkbrauwen door te sturen via onze whatsapp service op het nummer 0646211926. Als we de foto hebben ontvangen, zullen we je adviseren over de mogelijkheden.